5 ГРЕШКИ, СВЪРЗАНИ С ПОКЛОНЕНИЕ – Погребение Варна, Погребална агенция Варна, Денонощна Траурна агенция Мемориал, топ цени!
 

5 ГРЕШКИ, СВЪРЗАНИ С ПОКЛОНЕНИЕ

от

Какво представлява поклонението?

Поклонението е исконно християнско право всеки един да има възможността да подготви, облече и изпрати своят близък според библийския закон “От пръст сме създадени и на пръст ще станем!”. Да се организира едно поклонение е необходима, на първо място, правилната траурна агенция, която да се заеме със събитието. Нашият призив към хората е, за Бога, не се нагърбвайте с това да организирата сами подобно мероприятие! Освен цялата бюрократщина, чакане, висене по гишета, вие ще се сблъскате или с общинското безхаберие, или с някоя от многото измамни траурни агенции, чакащи поредната си жертва. Да, подобни субекти печелят от незнанието и мъката на хората. Освен, че ще претърпите значителни финансови загуби, вие ще разберете от първа ръка колко горчиво може да бъдe наистина едно поклонение.

Координацията от изваждането на документи, запазването на ред и час за поклонението, организирането на опелото и всичко останало трябва да бъде оставено в ръцете на професионалистите. И именто това е траурната агенция.

Кои са най-често срещаните грешки при едно поклонение?

Когато близък или член от семейството почине в болнично заведение, вие ще бъдете извикан на етажа, на който е бил приет покойният. Това се прави за да получите вещите, документите и да подпишите, че нямате претенции към болницата. Там ви очакват три сценария. Единият е лекуващият лекар да ви изпрати в “Обреди” сами да вадите смъртен акт. Вторият е да ви препоръчат от там траурна агенция и третия е отнякъде да се появи “случайно” мъж или жена, които да ви агитират да ви съдействат за поклонението, насочвайки ви към траурна агенция! И трите са ГРЕШКА НОМЕР 1! Първия вариант е далеч от лекарската компетенция да ви обясняват къде трябва да ходите или да вадите вие смъртен акт.

Нашият съвет към господата и дамите с белите пристилки е да отделят повечко внимание на живите и да насочат енергията си в лекуването им. Починалите да оставят на хората, които са наясно с това, което трябва да бъде направето от тук насетне.

За сведение…..Ние от траурна агенция Варна Мемориал, подготвяме всички документи, изваждаме смъртен акт, уреждаме ден и час за поклонението НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО! Не се налага да ходите никъде!

Вторият вариант категорично трябва да ви говори, че лекарят, сестрата или санитарката, предлагайки ви траурна агенция, взима комисионна за това. И тя ще излезе от вашия джоб. Третия вариянт означава, че някой от отделението се е обадил на траурна агенция за да я информира, че има починал и техен служител вече ви е намерил.

Какво трябва да направите?

Още преди да отидете в болницата, от която са ви съобщили скръбната вест, изберете и позвънете на траурна агенция, която смятате, че ще се отнесе коректно с Вас. Това става най често чрез Гугъл и интернет.

Ние от Траурна агенция Варна Мемориал, при позвъняване от ваша страна, не само обясняваме внимателно всичко, което следва от тук на татък. Ние идваме светкавично, придружаваме и насочваме близките през цялото време докато трае взимането на документите и разпознаването на тялото!

Какво следва?

Следва да вземете дрехите на починалия, които или ще трябва да оставите в моргата. Или да ги занесете в офиса на траурната агенция! ГРЕШКА НОМЕР 2: В първият случай ще платите на служителките в моргата да облекат покойника. Във втория – ще се радхождате да носите дрехите до траурната агенция! Загуба на време, което бихте могли да използвате за праниране на това кои ваши близки, приятели и познати ще присъстват на поклонението, колко подавки ще са ви нужни, какъв ритуал бихте желали, или просто да останете насаме с мъката си!

Траурна агенция Варна Мемориал идва лично да вземе дрехите и вещите, които сте избрали за поклонението. Това става след като сте се прибрали от болницата. Успоредно с това ви носим некролозите и ви уведомява лично за ВЕЧЕ уреденият ден и час на предстоящото поклонение!

Ако до тук всичко е минало гладко, значи сте се спряли на правилната траурна агенция. Датата и часът на поклонението са известни, всички приятели и роднини са уведомени и идва денят, в който ще можете да кажете своето последно сбогом на покойния. И тук идва моментът на изненадата. Вместо катафалка, траурната агенция докарва покойния с бус, микробус или ван тип “баничарка!”

ГРЕШКА НОМЕР 3: За Бога, не допускайте да изпратят вашия близък в последният му път все едно е климатик, хладилник, кашон с плодове или зеленчуци. Или нещо, което трябва да се вози на пода на товарен микробус.

Какво е катафалка?

Това е специализиран лек автомобил с 2 или 4 врати, комби, заводски или автърмаркет подготвен и пригоден за транспорт и церемонии по изпращането на починал човек.Такива автомобили не се произвеждат серийно. След излизането на въпросния автомобил от завода, той се поема от специализирани фирми, които го доработват, удължават и превръщат в катафалка. Разбира се, има и такива, които се правят от частни майстори, без промени по купето и се превръщат в стилни и представителни катафалки.

Именно тези автомобили трябва да присъстват на поклонението, за което сте платили. Разбира се, има бусове, които предимно се ползват за транспортирането на починали до друг град или държава, те са хладилни и се ползват именно за тази цел. Но за едно истински издържано и добре направено поклонение трябва да присъства катафалка. С нея трябва да бъде докаран покойника.

Tel