Цена на гробно място – Погребение Варна МЕМОРИАЛ, Траурна агенция Варна, Денонощна Траурна агенция Мемориал, най-ниски цени!
 

Цена на гробно място

от

Цените на гробните места във Варна, за съжаление както всяко нещо поскъпват периодично. На фона на това, че цената на гроб е най-висока в цяла България, тенденцията с нарастващата цена продължава. Ето например последната промяна от 01.09.2022г. Цената за изкопаване на нов и стар гроб става 500лв. Към нея добавяме и скоро въведената такса строително право от 30лв, и директно отиваме на 530 лв. Ако не дай си Боже имаме починал от Ковид, добавяме още 50лв, и всичко става 580лв. Разбира се, сагата по плащанията продължава, и в момента в който трябва да изградим задължителния паметник, в рамките на първата година. Добавяме още 60лв , че ще слагаме такъв, и отделно цената на самия пачетник. Сметката за крайната цена може да си направи всеки сам.

Странното е, че 120 километра по на юг, в един град като Бургас например цена на гробно място е 200лв. Ние не знаем от къде може да идва тази разлика, нито къде отива, но нещата са такива каквито са. Цена за гробно място в Община Варна е толкова.

Разбира се това ценообразуване се отразява най вече на крайния клиент-опечалените и близките. На нас като траурта агенция, се пада нелеката задача да обясним на хората защо вече няма погребения по 700 и 800 лв като едно време. Но нека продължим с цените. Заветната дата 01.09.2022г ще стане известна с още едно поскъпване със скромните 550лв. И това е на гробниците на Централни гробища. Тяхната цена ще се промени от 3400лв на 3950лв. Отделно скача цената на избор на квартал, експресната услугата, и разбира се цената на урновите ниши. Общо взето цените на всичко скачат. На кремацията, на ковчезите, кръстовете, свещи, некролози и др.

Нова е само част от промяната на цената на гробните места.

Разбира се, една гъвкава траурна агенция, няма да вдигне цената и на своите услуги, напротив, ние от траурна агенция Варна Мемориал, ще продължим да сме на мнение, че всеки клиент има право на прозрачност на услугата и на най -добра цена. Да, това е за сметка на печалбата,но важния си остава клиента. Така, че не приемайте обяснението, че всичко поскъпва, за това вдигаме цените и ние. Стойте далеч от такива търговци. Една цена не е еквивалент на печалбата спрямо крайния потребител. Намаляването на марша разход, спрямо печалба е привилегия на тези , които мислят напред, и са готови да не спекулират със скока на цените на всичко около нас. Без значение дали ни касае пряко или не. Всъщност няма цена която да не се е вдигнала – горива, газ,метали, дърво,суровини и стоки от първа необходимост. Това е затворен цикъл, спирала без изход, и все някъде трябва да бъде прекъсната. За това търсете винаги правилната траурна агенция. При нужда, изисквайте разбивка на всяка цена и услуга. Доверете се на най-добрата и изгодна оферта.