Какъв ковчег да изберем! – Погребение Варна МЕМОРИАЛ, Траурна агенция Варна, Денонощна Траурна агенция Мемориал, най-ниски цени!
 

Какъв ковчег да изберем!

от

Когато настъпи тежкият момент да изгубим близък, едно от първите неща, които трябва да решим е какъв ковчег да изберем.Ние асоциираме ковчега със последното място което ще обитава покойния.За това често държим да е скъп, хубав, лъскав, облечен с драперия,отдолу с одеало, а отгоре с покров, или така наречения саван. Вярно е ,че това е образът който ще се запечата последно в съзнанието ни – как изглежда ковчега.Разбира се, тук има няколко момента на които е добре да обърнем внимание.

Кой ковчег за какъв случай е подходящ?

Както знаем двата начина за изпращане на починал са кремация и погребение.
Ние от траурна агенция Варна Мемориал съветваме следното:
Нека когато е кремация ковчегът да е обикновен, с подходяща драперия. Все пак не забравяйте, че той се изгаря с покойника. За това не е нужно да бъде скъп, не смятаме ,че е необходимо една немалка сума пари да бъде изгорена.
Както знаем цените на ковчезите варира от 150-60лв до няколко хиляди. Разбира се има и средно положение, за около 350-600лв можем да купим ковчег от ПДЧ, или МДФ. Те изглеждат по скъпо, но все пак не забравяйте,че и те са просто един лакиран талашит. Масивните ковчези, са по скъпи, като те предимно се изработват от чам.
В България нямаме тази традиция ковчезите да се изработват от скъпо и качествено дърво. А и ние намаме дърводобив на такова, нито подходяща растителност. Качественият материал се изнася за чужбина,а за България остава предимно чам. Това е разбираемо,защото нашата растителност , е доста по различна от тази на Канада и Америка например. Там общоприетата за нормална дървесина е дъб,бук,цер,секвоя.За това и при нас всичко се прави от евтин материял фазер, талашит, пресована дървесина или чам. Дори масивните модели,са с пластмасови бутафорни дръжки, които са само за украса.Но все пак не забравяйте,че търсенето определя предлагането.

И златен ковчег да вземем, не можем да върнем покойния!

Това е нещото ,в което се опитваме да убедим нашите клиенти, и обикновено успяваме. Един ковчег не прави добро едно погребение. Прави го отношението,обслужването, добрата организация. Един хубав ковчег е просто част от общата атмосвера на изпращането. Разбира се честа практика на фирмите е да ви пробутат по скъп ковчег, защото и от него печалбата е добре дошла. За това потърсете фирма която ще ви изпрати консултант, човек с който заедно да изберете всичко, и който ще ви насочи адекватно и компетентно. Един скъп ковчег няма да ви направи погребението,ще го направят хората ,които стоят зад цялостната организация и реализация та събитието.
В обобщение трябва да кажем-подходящ избор е ковчег от нисък до среден клас. За едно нормално изпращане са нужни приятна на вид драперия, добре аранжирани цветя и качествена подготовка на самият покойник. Тази обща картина прави цялостната визия достойна, красива и запомняща се.