Какво се прави с прахът след кремация? – Погребение Варна, Погребална агенция Варна, Денонощна Траурна агенция Мемориал, топ цени!
 

Какво се прави с прахът след кремация?

от

Ако сте изгубили ваш близък, и вече сте избрали кремация., пред вас стоят следните варианти!
След като самата кремация е приключила, и урната с праха са готови, вие трябва да решите какво да правите с нея. Уви до скоро не беше така, тогава опечалените бяха задължени да упоменат изрично в коя урнова стена ще се съхраняват тлените останки, или в кой гробищен парк ще бъде урноположена самата урна. Други варианти нямаше.
Какво е различното днес?

Днес не е така. Днес близките имат възможност да изберат да правят или съхранят праха на починалия както намерят за добре. Това се дължи на една разпоредба от 2011г. която ни дава право по закон да се погрижим за урновият прах както решим. Това включва опцията урната да бъде съхранявана в дома, в частна собственост, в собствена изградена стена, над камината, или просто прахът да бъде разпръснат над морето или където решим. Тази свобода и право на собствена воля, е чудесен начин да изпълним и последното желание на починалия. Често хора свързани с морето професионално или емоционално избират именно там да бъдат разпръснати тлените им останки. Тази свобода да избираме какво да правим с прахът след кремация, прави самата кремация все по-желан начин да изпратим своите близки.
Какви са другите варианти?

Разбира се прахът след кремация може и да бъде положен заедно с урната в семеен гроб, което има своето голямо предимство. А именно, че не се налага да се изчака законовия санитарен срок от 8 години след предходното погребение. Това означава, че след последното погребение, веднага може при нужда да се извърши урнополагане в същото гробно място.

Прахът след кремация, често бива и съхраняван у дома или друго място свързано със семейството. Освен това кремацията дава предимството прахът да бъде разделен между няколко или всички близки и членове на семейството.
Ето например ние напълно безплатно, наскоро сарихме малка метална капсула направена да се носи на вратът, на млад човек, чиито баща беше починал. Младежът живееше в чужбина, и негово огромно желание беше са носи винаги със себе си част от праха на баща си. Тъй като такива капсули не се предлагат като опция, ние се погрижихме това желание да стане реалност.

Ето, сами виждате колко варианти има да се съхранява прахът след кремация. Изборът е ваш, идеите и изпълнението са наши. Траурна агенция Варна Мемориал благодари за доверието Ви.

Ние помни вашите близки.

Tel